best college paper writing service reddit primary homework help camel adaptation website where they do your homework creative writing importance of education homework sheet creator already written application letter for job oxford uni creative writing masters uh creative writing minor how do you do good in creative writing gcse business proposal writer cover letter creative writing mother give the importance of imagination in creative writing primary homework help australia ma creative writing st andrews homework helpers discord doing a literature review in health and social care a practical guide 2019 kill creative writing york university creative writing contest creative writing in the real world stone age homework help creative writing on home sweet home doing my homework in inglese masters of creative writing melbourne uni doing research paper essay homework help mcgraw hill creative writing my pencil box mfa programs creative writing who can help to write a business plan creative writing prompts for 3rd grade fun creative writing games english creative writing 11 best universities for creative writing uk who to write a research paper resume writing service money back guarantee professional personal statement writers uk creative writing psle remote creative writing jobs canada year 4 creative writing homework geography homework help ks3 anubis creative writing
MCC Theater is the new permanent home for a prestigious, off-Broadway stage group. The lighting is part of a conversation between the materials used in each space. With an architectural palette that ranges from unfinished concrete to glazed painted walls and veneered wood accents, the lighting is the unifying element among these contrasting surfaces.

Large disks of light float and flow throughout the lobby and guide patrons up the stairs to the balcony level.  Their seemingly random spacing belies a careful arrangement that creates a visually appealing pattern. Moreover, the configuration plays down the open ceiling and responds to the triangulated lobby and irregularly spaced columns. The fixture’s circular form adds a comfortable, friendly quality.

The main theater continues the dialog between materials.  The unfinished concrete box is outfitted with painted wood perimeter screens.  Lit from behind by concealed wall grazers, the concrete is visible and celebrated, yet softened by the silhouetted screens.

The lighting provides the finishing touch to the architecture, enabling an authentic reading of the materials while also weaving these disparate elements into a finished whole.

Awards

  • The Architect's Newspaper Best of Design Award

    Honorable Mention - Indoor Architectural Lighting

  • LIT Awards - Winner, Theater Performance Lighting

ARCHITECT

Andrew Berman Architect

PHOTO CREDIT

Michael Moran/OTTO